lauantai 8. lokakuuta 2011

Suomipäivä

Joo, tänään oli aika suomalainen päivä. :) Aamulla skypetin nopeasti kotia ennenkun Mrs. Allen tuli hakemaan mut ja vei sinne tuttavansa vanhempien luo, jossa oli myös heidän joku ystävänsä, suomalaisia siis. Mutta muut siitä sitten lähti jossain vaiheessa ja jäin kolmestaan parin vahnhemman rouvan kanssa, ja oli kyllä vaan niin kiva puhua suomea ja Suomesta. :) Ne oli siis tulleet Kanadaan 40 vuotta sitten, että tovin on täällä asuneet. :D Ja oli hauskaa, kun tää toinen rouva ei edes puhunu suomea hirveän hyvin, vaan osas paremmin ruotsia, mut kumminkin ymmärtää suomea hyvin, niin se sit yritti mulle puhua suomea mut saattoi välillä kun oli sanat hukassa niin sanoa jonkun sanan ruostiksi, ja sit jos meni liian hankalaks ni se vaan selosti englanniks lopun. Mutta hyvin ymmärreettin toisiamme. :D Puhuttiin paljon karhuista ja hirvistä jne. ja sitten ne kertoi että täällä on PUUMIA !!! Tai siis tiesin et BS:ssa on puumia mut luulin ettei täällä oo. Mutta joo, eipä niitä paljon, hostit sano kotona etteivät oo nähny koskaan. Mutta pari vuotta sitten jossain Telkwassa päin (n. 10 km täältä) oli kävelly puuma yhtenä päivänä pihan poikki. Olin vähän että jaaha, kiva juttu. :D Nojoo, mutta eipä niitä täällä siis ole kuin korkeintaan pari, ja en todennäköisesti ikinä tuu niitä näkemään, ja ihan hyvä vaan.

Siellä tuli puhetta myös että täällä päin, tai Hazeltonissa (n. 45 minuuttia täältä) on joku suomalainen vaihtari, ja ne sanoivat että ottavat selvää ja kertovat mulle sitten. Tänään illalla oltiin lähdössä Terrin vanhempien luo kun Mark toi mulle puhelimen ja sanoi että siellä on joku suomalainen poika Hazeltonista. Tuli vähän yllätyksenä että olipa rivakkaa toimintaa, mutta hauskaa oli jutella hetki taas suomeksi. :)

Ja eilen oli muuten piristävä juttu lunchin aikana, kun Noora soitti Baltimoresta. :) On vaan jotenkin hassua miten keskiviikkona olin sillei että voi vitsi kun haluaisin puhua jollekkin suomea, ja nyt parin viime päivän aikana on tedellakin saanu puhua suomea! On se kumma miten asiat aina järjestyy. :)

 Vähän kuvia viime päiviltä:

Takapihalta pääsee semmoiselle purolle, missä lohet uiskentelee näin syysaikaan. Bongasin ison fisun siellä yksi päivä :)

Kotitie

Oksalla taisi istua haukka :)

Syksy on täällä

10 kommenttia:

  1. Miten niin "ihan hyvä" jos et tuu näkee puumia? Suomessa niitä et näe kuin eläintarhoissa, jos sielläkään. Tottakai sellainenkin pitää pongata ku kerta sieläpäin olet. Mielellään lähietäisyydeltä.

    -Bro-

    VastaaPoista
  2. Saako niitä fisuja kalastaa, vai onko siellä rauhoitus päällä? Täällähän on rauhoitus menossa virtaavissa vesissä näin syksyllä. Ei kotitien maisematkaan hassummat ole, "melkein" kuin koskenvuori taustalla näkyisi.

    VastaaPoista
  3. On niin eläväistä tuo sun teksti, että on mukava lukea sitä. Tuo sun haukka kyllä minusta näyttää kotkalta..

    terv.MattiEno

    VastaaPoista
  4. Moikka Katri!

    Käyn aina lukemassa kuulumisiasi ja on ollut tosi kiva huomata, että sinulla on siellä paljon puuhaa ja tunnut ihan hyvin viihtyvän:)
    Värikkäitä syyspäiviä sinne maailmalle.
    Ps. Onkos teillä syyslomaa? Mulla se pukkaa ensiviikolla ja sitä jo kovasti odottelen!!

    t. Malla

    VastaaPoista
  5. Ohhhooh siellä näyttää niin erilaiselta kun täällä päin Kanadaa! :D

    VastaaPoista
  6. Bro: nokun puumat ei näyttäydy jos niillä ei ole nälkä. Jos näät nälkäisen puuman, se syö sut. :) Voisin mä semmoisen vaikka bongatakin, mutta mielellään muualla kuin Smithersissä ja autosta. :D

    Iskä: juu eli fisuja ei saa kalastella. Maisemat on kivat, ihan melkein koskevuoresta menisi. :D

    Matti-eno: kiitos :) Kiva tietää että tätä luetaan! Ja joo, näytin kuvaa perheen mummolle, joka totesi että liian pieni pää haukaksi, se on kotka :D Mähän en tosiaan näitä tunnista, host-siskot vaan veikkaili että se ois ollu haukka. :)

    Malla: Kiva että luet, täällä on tosiaan paljon tekemistä ja kyllä viihdyn hyvin! :) Varsinaista syyslomaa ei täällä oo, mutta nyt oli thanksgiving-maanantai vapaa, ja ensi viikolla on taas vapaapäivä perjantaina, ettei vaan mene turhan rankaksi. :D Hyvää syksyä ja lomaa sinne ! :)

    Mari: joo BC ja Ontario on vähän erilaisia :P Tykkään näistä vuorista ihan hulluna. :) Mutta siellä on kuulemma ollu aika lämmintä viime päivinä? juu ei täällä vaan.. :D

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana kuva tuo kotitieltä ottamas kuva :) Ihan ku jostain postikortista! Haha mutta mukava kuulla että siellä menee hyvin ja sait jo muutamia suomalaisia tuttuja. Ehkei se ruotsikaan sitte pääse unohtumaan ;) Oi että.. Nautihan tosissaan ja välttele niitä puumia :D

    VastaaPoista
  8. He-hei!
    Oletko saanut vielä yllätystämme?
    Toivottavasti laitoimme osoitteen oikein, koska esim luultiin että Smithers on niitten sukunimi :D Mutta eiköhän se paketti perille löydä kun kuoressa lukee: Katri 'Jutikka' Sukunimesi! VOI eii.. No ajatushan se tärkein eikös?

    'Hei ota sun tyypeistä kuvia!' - henkilö 3

    Rakkaudella Salainen ihailijajoukkosi!

    VastaaPoista
  9. Heidi: Kiitos, mäkin tykkään varsinkin noista vuorista.:) Oli kiva päästä puhumaan suomea, ja Fridalle koulussa oon yrittäny toisinaan sönköttää asioita ruotsiksi, ihan harjoituksen vuoksi. Ja kiitti, nautin kyllä, ja välttelen tosiaan puumia !! :)

    Ihailijajoukko: ei oo tullu yllätystä vielä, en malta odottaa... Toivottavasti se löytää perille :D Jepjep, ajatushan se tärkein... :D Ja oon ottanu tyypeistä kuvia mutten oikein viitti pistää tänne kysymättä niiltä. Enkä oo maininnu blogini olemassaoloa enkä tiiä haluanko sitä tehäkkään :D

    Nina: kiitos ! :)

    VastaaPoista