maanantai 12. joulukuuta 2011

"If you break the egg, it's child abuse!"

Yksi sunnuntai meiltä meni sähköt. Taas. Lähdettiin metsästämään joulukuusta! Siis ihan mentiin jonnekkin ja katottiin että tuo on hyvä, sahattiin poikki, pistettiin auton lavalle ja kotia. :D Ihan niinkun Aku Ankassa! Sähköjä ei ollu vieläkään. Ei voinu tehä ruokaa, niin haettiin sit pizzat. :) Ja sitten koristeltiin kuusi! Pimeässä, kynttilän valossa otsalamput päässä. :D Vähän oli semmonen olo että mitäs kettua, mikä järki tässä nyt on, mutta oli ihan hullun kivaa! :) Sitten tuli illalla joskus seittemän jälkeen sähköyhtiön tyypit ja korjasi vian. Jotain oli vissiin kaatunu sähkölangalle tms.
Näillä on joka joulu tapana ostaa jokaiselle lapselle joulukoriste jonka ne laittaa kuuseen. Kun ne muuttaa pois niin on sitten parikymmentä koristetta jo valmiina. :) Tää perinne on siis Markin lapsuuden kodista. Noh, nyt tulee se herttainen juttu: minäkin sain koristeen. :))) "koska olen osa perhettä" niinkuin Terri sanoi. Oon unohtanu mainita, mutta tuolla purossa/joessa tai mikälie se on, oli MAJAVIA!!! Ja minä olin ainut joka oli aidosti innoissaa, nää muut ei oikein tykänneet, kun ne kaatoi puut. Menee kuulemma yksityisyys kun sitten täältä näkyy tonne highwaylle paljon selvemmin. Nojaa, naapurit metsästi ne majavat pois, mutta keväällä kuulemma saattaa tulla lisää. Nämä yksilöt meinaan pysytteli piilossa, niin ei tullu nähtyä niitä. Mutta pesästä ja järsityistä puista on kuvia tottakai. :)))

Mutta siis pointti oli: se joka jouluinen koriste yleensä kuvastaa jotain mitä ko. henkilö on tehnyt tai mistä tykkää. Jordyn esimerkiksi sai semmoisen nuottijutun, ja Dano majakan, jos muistan oikein. Dano tykää meriaiheisista jutuista ja majakoista. No, minä sain majavan!! :)) Terri oli nähny sen kaupassa ja ajatellu saman tien että jep, siinä se. Se majava on kanootissa ja melassa on vaahteran lehti. Ne oli halunnut että se ois jotan kanadalaista, niin voin viedä sitten muistona kotiin. :)

TADAA!

Tää perinne on siis ollut kauan, joten voitte kuvitella että meidän kuusi on täynnä kaikenmaailman väkerryksiä... Terri kysykin että herättääkö se koti-ikävää kun alkaa tulla joulu. Enpä tiiä tuosta, ei suoranaisesti ainakaan vielä, vaikka Jkl:n kattavampia lahjavalikoimia hieman haikeana ajattelenkin. Tää ei tää Smithersin Main Street mikään Champs Elysée kumminkaan ole...

Tosin mietinkin, että on ihan kiva paitsi päästä Vancouveriin ja Jenkkeihin, niin että on paljon tekemistä ja uusia ihmisiä ja paikkoja joulun aikaan, niin ei ehkä oo aikaa ajatella niin paljoa kotia tai muuta kun on puuhaa. Tosin eipä täällä kyllä ole koti-ikävä pahemmin iskeny vielä. Jotain asioita on kyllä ikävä, niin kun vaikka JYPin pelejä, mutta täällä on edelleen kivaa enkä halua vielä kotia. :)

Tänään oli koulun kuorojen joulukonsertti, oli ihan älyttömän hyvä!! :) Ne oli kaikki pukeutuneet tosi kauniisiin mekkoiihn/pukuihin! Se alkoi niin että kaikki tuli teatterin takaosasta hitaasti kävellen parijonossa, oli ihan pimeää ja niillä kaikilla oli kynttilät ja lauloivat samalla, ihan huikean hienon näköstä! :) Ja Maryssa lauloi soolon, Taylot Swiftin "Sparks Fly". Se laulaa ihan todella, todella hyvin, vaikka jännittikin paljon. Oli kivaa varsinkin huomata miten ilonen se oli että oltiin tultu kattomaan. :)

Ja sit tohon otsikkoon. Meillä on Family Studies -tunnilla nyt niiden häiden jälkeen edetty lapsiin. :D Joten, opettajamme Mrs.Tendall halusi että kaikki jollain lailla oppisimme mitä on kun on lapsia, joten saatiin kaikki "vauvat". Nämä oli oikeasti kananmunia. Meidän piti niitä nyt viikko kiikuttaa joka paikkaan, huomenna loppuu onneksi! Joka tunnilla piti pyytää sen tunniin opettajaa allekirjottamaan että se muna on mukana, ja kotona vanhemmat, että sen toi kotiin. Ja sielläkin sitä piti pitää mukana koko ajan. No jaa... Jos lähti illalla jonnekkin niin piti hommata laskenhoitaja. :D Meinaa sitä, että joku allekirjottaa että joo olin hoitamassa kello siitä siihen jne. Niin ja jos rikoit sen munan niin sehän oli huonompi juttu. :D Arvottiin kuka sai tytön ja kuka pojan, jotkut sai jopa kaksoset, hahaha. :D Mä sain tytön, jonka nimesin Monicaksi. :D Ehjänä selvittiin loppuun asti! :D Hassua kun ihmiset koulussa vaan kyselee että "how's your baby?" Mä oon aina vähän hölmistyneenä että no vielä tuo hymyilee. :D Mutta joo, kaiken kaikkiaan ihan mielenkiintoinen kokemus kumminkin, vaikka ei tietenkään tota voi verrata oikeeseen vauvaan millään lailla. :)

That's my little baby girl :D

5 kommenttia:

  1. IHANA tuo kuusenkoriste! Sulonen :3 Hih.. Mutta vissiin joo kuusi täynnä tavaraa ;) Toisaalta siinä on sitte muistojaki ja silleen :) Ihan järkevän kuulosta haha :)
    Haha hoiditko vauvaa hyvin ;) Kavereilla oli kanssa siellä Jyväskylässä joskus ollu tuollanen, että piti hoitaa munaa lapsena :) Apua.. entä jos se vahingossa rutistuis? :D No jaa.. Oishan se ihan hauska kokeilla.
    Onks sulla kuvia siitä koulukonsertista? Jos on niin laita joku pieni kuva ;)

    Hyvää joulun odotusta!! :)♥

    VastaaPoista
  2. Me ollaan just koulussa käyty perhetyön kurssilla kaikenlaista lapsiin ja niiden kaltoinkohteluun liittyen.. Pitäisköhän ehdottaa kananmunia harjoituskappaleiksi ;)

    Niin ku Heidi jo sano, ihana tuo kuusenkoriste! Muutenkin tuun aina jotenkin tosi hyvälle mielelle lukiessani sun värikkäitä kertomuksia :) Vaikuttaa siltä, että oikeasti nautit siellä olosta ja sehän on hyvä (kunhan et jää sinne ;)

    Mut nyt on palattava koulutöiden pariin!

    VastaaPoista
  3. vähänkö siistiä ois nähä majava ! :D ja hullun söpö toi kuusenkoriste :)) oispa täälläki jotai jänniä koulutehtäviä, mutta ei.. :p

    VastaaPoista
  4. ja sit ku tuut joskus takasi nii käyää siellä jypin pelissä ! :)

    VastaaPoista
  5. Heidi: Niin mustakin!! Joo, toi munavauva oli aika mielenkiintonen kokemus. :D Ja se on se rutistuminen sitten selvää perheväkivaltaa... :D Mulla on joo muutama kuva, yritän laittaa tänne joku päivä, saa nähä miten nyt ehtii mutta toivottavasti! :) Ja hyvää joulunaikaa sinnekkin!! :) <3

    Anna: Ehota toki (; Kiva että voin piristää sun koulutyöntäyteisiä päiviä! Kyllä todella nautin täällä olosta! :)

    Nina: No minä aattelin ihan samaa, mutta onnettomat metsästi ne pois! Ja mä en ton koulutehtävän jännyydestä (voiko noin sanoa?) tiedä, mutta ihan hauska :P Ehkä pariks päivää, viikossa alko jo kyrsiä :D Ja todellakin JYPin pelit kutsuu kunhan tuun Suomeen !! :)

    VastaaPoista