tiistai 6. joulukuuta 2011

I won't forget my Finland

"It's Finland's independence day." Tota on tullu sanottua pariin otteeseen tänään. Kotimaa ei siis unohdu täällä rapakonkaan takana, ja isänmaallisesti pukeuduin myös siniseen ja valkoiseen tänään, ja mulla oli myös Suomi-kaulahuivi, josta sain paljon kehuja koska se oli niin siisti! :)


En tiiä oonko kertonu, mutta Main Streetillä on monien eri maiden lippuja, ja tänään varta vasten pyysin Kimiltä kyydin sinne että voisin ottaa teille kuvan suomen lipusta liehumassa. Mutta sitten huomasin että kaikki liput onkin kääritty kasaan joulukoristeden tieltä. No hupsis, mutta kuvan otin kumminkin! Sitten menin Markin kanssa DQ:iin jäätelölle, näin itsenäisyyspäivän kunniaksi. (Ja koska sillä oli ilmaiskuponki.)
<>
Siellä se nyt liehuis jos ei ois pakattuna.
 Kumminkin, Suomen lippu löytyy Smithersistäkin!


Linnan juhlia en millään voinu seurata edes vähän aikaa, koska olin silloin koulussa. Pätkiä siitä, ja kuvia puvuista katottiin hostien kanssa kumminkin illalla netistä, ja Tuntemattoman Sotilaankin meinasin Ylen Areenasta metsästää.


Sitten viimeisimmän epäonnistuneen kääretortun en ole leiponut, mutta näin Suomea juhlistaakseni tein kakun! Se oli helppo suklaakakku, jota nää allergikot jopa pystyi syömään. Ja hyvää oli. Ja kaunis. :))
<> 
No ei, älkää kiinnittäkö huomiotanne meikäläisen oudon näköiseen virnistykseen ja
pulleisiin poskiin, vaan kakkuun :D





Hassua, kun ei ole ikävä kotiin, koska tykkään olla täällä, mutta itsenäisyyspäivä sai miettimään kaikkia pieniä asioita mitkä on hyvin tai paremmin Suomessa, ja miksi se on niin kiva paikka ja paras maa. Ja sitten sitä oivalti mitä kaikkea yksinkertaista oikeastaa onkaan ikävä. Esimerkiksi kouluruokaa. Kun tässä nyt on kolme kuukautta värkätty se onneton voileipä ja hedelmä ja energiapatukka kouluun, jossa ne sit lunchilla nakerretaan, niin jotenkin oppinu arvostamaan sitä, että Suomessa tarjotaan lämmin ateria ilman että siitä pitäisi aina maksaa. Eikä se edes ole pahaa. Kyllähän täälläkin siis vois ostaa koulusta jotain, mutta se on kallista ja jono on yleensä aika pitkä.


Sitten on suomen kieli. On ollu kiva huomata miten englanti alkaa tarttua, mutta toisinaan huomaa miten kiva kieli suomi on. Ja se kuulostaa tosi kauniilta (ja nopeelta), näin oon muutamaan kertaan kuullu.

Ja sauna. <3 Oi. Oikea sauna.

Ja niin. Välillä on vaan ikävä Suomea, on oppinu arvostamaan sitä. (Vaikka täällä on kivaa enkä halua pois.) Mut toisinaan tuntuu että siellä vaan asiat on niinkun pitää. Ja vaikka kanadalaiset on tosi kivoja, niin välillä tulee mieleen että kyllä tän nyt vaan joku suomalainen ymmärtäis paremmin. Tai kun jotain outoa tapahtuu, niin tulee mieleen että ei näin Suomessa.


Ja tulipa niin elävästi mieleen se vuoden takaisene esitys Norssissa kun laulettiin "Ja kotimaa, vaikka tie veisi merten taa, voi muistoineen palata tänne uudelleen." Uskomatonta että siitä on jo vuos!








Hyvää Itsenäisyyspäivää siis kaikille! Ollaan ylpeitä Suomesta ja itsenäisyydestä ja kiitollisia niille jotka sitä puolusti. :)

11 kommenttia:

  1. Hieno kakku ja kiva, että yhä nautit olostasi siellä :)

    VastaaPoista
  2. Niin, ja oikeassa olet, että pitää olla kiitollinen niille, ketkä tätä maata aikoinaan puolusti :) Tämäkin pitimäni sanoa jo äskeisen kommentin yhteydessä :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno kakku ja nätti tyttö virnistelee sen kanssa samassa kuvassa! :) Muutenkin ihana postaus.

    VastaaPoista
  4. Ihanan kakun olit tehny! Ja heh tajusin että siinähän on 94 :D Kyllä tuon Suomen iän olin jo aiemmin pannu merkille, mutta tavallaan myös sun syntymävuos :D Haha oonpas fiksu....

    Tosi mukava, jos sie viihyt siellä hyvin, eikä ees suurempi ikävä oo tullu kotia :) Mutta totta, välillä on hyvä pysähtyy miettimään tätä koto Suomea ja kaikkia hyviä asioita täällä :) Niin kauan ku niitä kestää :D
    Hihii laittelepa useammin näitä postauksia ;)
    Terkut täältä vihdoin lumisesta Lapin maasta! ♥

    VastaaPoista
  5. Anna: hih kiitos, se maistuukin hyvälle :))) ja näimpä!

    Henna: Kiitti! :) Piti tehä tämmönen Suomi-postaus ihan näin itsenäisyyspäivän kunniaks :)

    Heidi: Kiitos! Joo oivalsin saman :P Ja ton tekemisen jälkeen rupesin miettimään et olihan se nyt 94... Jep, on hyvä välillä miettiä kotia. Ja joo mä yritän... Mutta aina tuntuu että no mä sit huomenna kirjotan, ja sit vaan kertyy kaikkea eikä tuu muistettua :( Aijai. Pitäis ruveta kirjottaan pieniä postauksia useemmin!

    VastaaPoista
  6. Haha no kyllä sen ymmärtää, että siellä on kuiten oma arki, ettei aina ehi olla koneen ääressä :D Eikä siitä tietty paineita pidä ottaa ;) Mutta silloin tällöin pieniä palasia ;)

    VastaaPoista
  7. Itse asiassa minä oikeasti kiinnitin huomioni ensin sinun virneeseesi. Sitten vasta näin kakun...

    VastaaPoista
  8. Haha joo (;

    Ja Heta, olipa hyvä että laitoin kuvatekstin :)

    VastaaPoista
  9. Vai virnistys..tuohan on Katrimainen päättäväinen Hymy :-) terv.MattiEno

    VastaaPoista
  10. Haha, ehkäpä niin. :) Kuulostaa paremmalta!

    VastaaPoista
  11. oli varmaa hyvää toi kakku ainaki siltä se näyttää :))

    VastaaPoista