keskiviikko 31. elokuuta 2011

Twin Falls

Tänään käytiin taas pyöräilemässä ja näin Markin työpaikan. Se esitteli miten vesi puhdistetaan ja miten se pullotetaan ja toimitetaan ja niin edelleen. Sain myös semmoisen hienon jutun, vähän niinkuin termarin (tai se se varmaan on), jossa on se logo ja lukee "'Tip of the Glacier Water" eli sen yrityksen nimi.



Hassua täällä on että aina oikeastaan kun pyörällä tai kävellen lähdetään jonnekkin niin Connor, eli koira, tulee aina mukaan. Tiah, toinen koira, on niin vanha ettei se jaksa. Ne siis on täällä pihassa ihan vapaana, ja lähtee mukaan jos joku menee jonnekkin. Niin sitten vaan pyöräiltiin ympäri townia ja koira juoksi vapaana siinä vieressä. Tosin sitten ennen keskustaa pistettiin se hihnaan. Ja ainiin, käytiin taas myös koululla, nyt osasin jo itse löytää niihin luokkiin missä mulla on tunteja. Ainakin melkein. Viimeksi kun käytiin tavattiin myös muutamia opettajia. Illalla kävin vielä itekseni kävelemässä koululle ja takaisin, se vei vähän alle tunnin, tosin en tainnu mennä ihan suorinta reittiä enkä kovin nopeasti. Mutta nyt ainakin osaan mennä sinne ja siis myös tuonne keskustaan. Ajattelin että voisin joku päivä lainata pyörää ja mennä sinne vähän kiertelemään.

Sitten iltapäivällä lähdettiin katsomaan Twin Fallseja! Tuolla vuorilla on siis semmoinen jäätikkö, mistä valuu vettä, ja sitten on kaksi semmoista putousta mistä ne vedet tulee alas. Jonain päivänä se jää loppuu ja putoukset hyytyy. Tai toki keväällä ehkä kun lumet sulaa niin on jotain taas, mutta kumminkin. Vielä ne oli ainakin tosi hienot. Täytyy sanoa etten ehkä monta kertaa oo elämäni aikana nähny jotain niin hienoa, kun vuoret on ympärillä ja seisot vesiputouksen vieressä. Voitte kuvitella.

Siinä siis Twin Falls. Tuo vasemmanpuoleinen on paljon isompi, ja siihen sitten ihan viereen mentiin. Vähän kastuin, etten sanoisi. Mutta oli kyllä niin huikeen näköstä! Ja kaikki kun aina sanoo, että Kanada ei oo eksoottinen paikka, että luonto on samanlaista kuin Suomessa, niin joo, mutta tämmöisiä en vielä oo Suomessa nähny! :) Ainut ikävä puoli reissussa oli, että kameran akku unohtui ladata, joten se simahti kesken kaiken. Mutta Terrillä oli myös (huomattavasti parempi) kamera mukana, joten ehkäpä pyydän niiltä sitten kuvia. :) Ja koska nämä sijaitsee ihan lähellä (vain lyhyt automatka sinne mistä kävelyreitti alkaa), niin voihan olla että käydään keväällä uudestaan. :)



Illalla käytiin vielä tekemässä pieni pyöretki, ja sitten Terrin vanhemmat tuli ihastelemaan uusia ikkunoita ja minua. Tai näin mukavasti Mark sen muotoili. :D Olivat kyllä tosi kivoja. :) Mutta eipä tänään muuta! :)

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä! Huhhuh.. Toivois iteki olevansa tuolla reissun päällä.. Ihanaa ku sie postaat näin useasti :) Saaksie ihan yksin siellä kulkea :o Ohho miten ne uskaltaa päästää, tai siis miten sie uskallat? :o Toisaalta jostain kohtihan se on alettava ja Kanada nyt ei kuitenkaan mikään hirveän vaarallinen paikka oo :)

    VastaaPoista
  2. Se oli kyllä upeeta! :) Ja kiva että kommentoit näin useasti :) Kommentit on kivoja! Ja joo, kyllä mä täällä voin itekseni kulkea, koska tää on sen verran pieni paikka. Tiiätkös, vähän niinkun Vaajakoskella menis, muttei kumminkaan sinnepäinkään :D Mut siis kumminkin tää on aika turvallinen town ja ei oo pitkä matka meidän kotoa keskustaan. Toki nää on sanoneet että eivät toivois mun kävelevän yksikseni liian myöhään tai muutenkaan pimeellä, että jos johonkin haluan ni voivat sitten kuskata. :)

    VastaaPoista
  3. Tehän ootte ehtineet tehdä siellä vaikka mitä! Tuosta kävelemisestä vielä, että onneks päädyit sellaiselle paikkakunnalle, että se oikeesti on turvallista ja mahdollista. Meinaan kun oot täällä tottunut käymään lenkillä, niin olis kyllä tosi kurjaa, jos se ei olis siellä mahdollista.

    t. Laura Hämis

    VastaaPoista