perjantai 11. marraskuuta 2011

Lest We Forget

Tänään on Remembrance Day, eli ei koulua. Eilen meillä oli koulussa semmonen juhla, ja minä muuten pidin siitä. :) Tää juhlapäivä on siis sitä varten että muistetaan sodissa kaatuineita, sekä nyt esim. Afganistanissa olevia sotilaita. Koulussa näytettiin semmonen video, mihin oli kerätty oppilailta niiden kuvia mm. isovanhemmista tai isoiso(iso?)vanhemmista jotka oli olleet jommassa kummassa maailmansodassa. Oli myös muutamia joilla oli isä tai serkku tai joku sukulainen nyt jossain. Kiva idea minusta se että oli oppilalta pyydetty kuvia. Tänään myös kun on 11.11. (ja vielä 2011!) niin tosiaan pidetään aina kello 11 (tai ennen se on kuulemma ollu kai 11.11) minuutin mittanen hiljainen hetki. Me istuttiin kaikki olohuoneessa hiljaa vähän aikaa, vaikka musta se ei kyllä ollu ihan minuuttia.. Koulussä myös oli hiljanen hetki eilen.


Remembrance Dayna ja ennen sitä joka paikassa jaettiin unikkorintakoruja (?). Tai siis tommosia juttuja mitkä pysty pistään paitaan tai takkiin. Niitä jaettiin myös koulussa, ja melkein kaikilla olikin eilen sen juhlan aikana semmoinen. Samoin townissakin näki niitä tosi monella ihmisellä. Tää perinne juontaa juurensa kai runosta In Flanders Fields, joka on kirjotettu ensimmäisen maailmansodan aikanana. Flanders oli vissiin siis yks verisimmistä taistelupaikoista, ja siellä kasvaa unikoita. Siitä siis tämä. 







                 Flanders Field



Minun Remembrance Poppy :)
Tänään oli myös Terrin synttärit! Nukuin aamulla aika pitkään ja sitten kun heräsin niin jäin löhöilemään vähäksi aikaa kunnes Micah juoksi mun huoneeseen kertomaan että nyt annetaan lahjat, nouse ylös. :D Jordyn, Alex ja Micah oli yhessä rahottaneet vähän keittiötarvikkeita ja Dano ostin kirjan, ja minä sitten kakkososan siihen. Terri tosiaan tykkää lukea. Paljon. Mark antoi rahaa uuteen laukkuun, kun se arveli ettei ihan menis nappiin jos se ostais laukun lahjaksi.

Sit mentiin mäkkiin hakemaan aamupalaa. :D Tai osa siitä, kun townissa piti muutenkin piipahtaa, ja sit lunchille mentiin ravintolaan, ja olin vaan niin täysi sen jälkeen. Parin tunnin päästä menin Maryssan luo, kun sillä oli synttärit, ja oli vaan hullun hauskaa siellä. :) Sen perhe on lähtöisin Italiasta, ja se kyllä huomas.. Äänekästä porukkaa -lievästi sanottuna- ja ruoka oli vaan niin hyvää. :)) Maryssan isoäiti asuu kans niillä, ja se oli tehny pizzaa, ja tiedättehän italialaiset pizzat... <3 En oo ikinä syöny niin hyvää kotonatehtyä pizzaa. En kyllä ehkä oo muutenkaan syöny koskaan niin hyvää pizzaa. Ja se näyttikin ihan samalta kun joissan mainoksissa, ah naminami. :P




5 kommenttia:

  1. Totta tosiaan mahtava idea muistaa sodassa olleita/olevia.. :) Ja tuo vapaapäiväki on aikas kiva idea ;)
    Tykkäskö Terri lahjoista? Ja mitä kaikkea touhuilitte siellä Maryssan luona? Oi pidä hauskaa! ::) <3

    VastaaPoista
  2. Mitäs, jos tekisit lähempää tuttavuutta sen isoäidin kanssa. Voisit pyytää, että opettaisi sulle pizzan valmistusta.

    VastaaPoista
  3. Heidi: Näimpä :) Terri tykkäs kyllä lahjoista paljon! Varsinkin jostain perunanmuussausjutusta, jota se jo vuosia on halunnu :D Maryssan luona hengailtiin ja juteltiin ja katottiin leffaa ja pelailtiin yms. kaikkea kivaa. :)) Ja syötiin, tietysti :D

    Äiti: niin, kenties. Tai sitten en. :D

    VastaaPoista
  4. oooi vähä varmaa oli hyvää se pizza !

    VastaaPoista