tiistai 20. maaliskuuta 2012

Banff ja vähän Calgarya

Tänään siis lähdettiin aamulla Jasperista ja suunnattiin Banffin kautta Calgaryyn. Baff on semmonen ihan mahtava laskettelupaikka, jossa itseasiassa Shecana on vaihtareineen retkellä just nyt, Frida on siellä kanssa. Hassua, mut ei siis nähty sitä. Kulutettiin jonkin verran aikaa kiertelemällä townia ja tsekattiin pari hienoa paikkaa, mm. Banff hotelli, aika pramea paikka!

Jasperista Banffiin tie kulki Rocky Mountainsien läpi, aivan _mahtavat_ maisemat! Ne vuoret oli niiiin hienoja. Olin kuullu sen kyllä etukäteen, mutta voi jumpe kun niitä ois voinu vaan tuijottaa! Tai niinhän mä kyllä teinkin koko automatkan.

Kun päästiin ulos Baffilta ja oltiin ajettu jonkin matkaa ja oltiin aika lähellä Calgarya, niin vuoret loppu ja alkoi preeria. Se siis tuli aika nopeesti, oli ne isot vuoret, ja sit semmosta vähän mäkistä seutua ja sit vaan tasasta. Niitten vuorien jälkeen olin kyllä yllättyny miten täpinöissäni olin preeriasta. Tai siis puhuttiin Helenan kanssa että vuoret on niin hienoja ja miten tykätään niistä, mutta tasasella on kiva kun näkee kauas. Esim. Smithersissä tuntuu että katoitpa minne tahansa, näät vuoria. Vuoria lähellä tai vuoria kaukana, mutta et nää sillälailla kauas. Outoa, mutta niin se on. Oli vaan jotenkin hyvä päästä näkemään niin pitkälle kun vaan silmä kantaa. Ja preeriahan on muuten nättiä!

Calgaryssa mentiin Fredin vanhempien luo. Fred kertoi mulle että sen isä on asunut Suomessa kaksi vuotta, ja sillon oli ne talviolympialaisetkin, 1952. Se osas puhua suomeekin, mutta vuosia sitten se sai aivoinfarktin ja sen piti opetella puhumaan uudestaan ja suomikin unohtui aika lailla. Osas se mulle kumminkin sanoa että "minä en puhu suomea" . Fredin vanhemmat on kyllä tosi kivoja! Ja sitten kun puhuttiin Suomesta, niin se isä kysyi että mistä päin oon. Sanoin että Jyväskylästä, niin se totes että hän on ollu siellä. :D Olin vähän että wooow, siistiä! Sit ne kaiveli mulle kirjahyllystä Suomi-kirjoja mitä niillä oli! Tulipa jotenkin haikea olo niitä katellessa. :) Oh Finland. <3

Sieltä sitten Fredin siskon ja hänen miehensä luo, ja suunniteltiin vähän huomista. Me yövytään täällä Helenan kanssa ja Fred yöpyy vanhempiensa luona. Nuo kysy kanssa et mistä päin Suomea oon ja sitten mentiin google mapsiin ja street viewiin ja löydettiin meidän kotitalo sieltä. :) Nämä oli vaan ihan innoissaan, että näyttää niin nätiltä siellä! Googleteltiin myös Helenan kotia ja Saksaa muutenkin. Hassua miten niillä ei melkein ollenkaan pääse Street Viewiin.

Huomenna siis vähän shoppailemaan ja tutustumaan Calgaryyn! Ja parasta on, että Helenan kanssa kahdestaan. :)) Siis ei sillä etteikö vaikka Fred vois olla mukana, mut ei sitä hirveenä innosta ja se tulikin tänne viettämään aikaa vanhempiensa kanssa. Saa nähä miten me huomenna löydetään minnekkään. Kartat ja kamerat kädessä, kunnon turistit. I got a good feeling about this!

Käytiin aamulla leipomossa ostamassa aamupalaa :)
 Ei ne vaan näytä samalta kuvissa! Onhan nuo vuoret niin isojakin että vaikee niitä ois kaikkia saaha kuvaan. Mutta oli ne vaan upeita! :)





Weeping Wall. Tässä jotkut kiipeilee tuota jäätä pitkin.



Banff -->

Tää on se Banffin pramea hotelli.

Ihan niinkun elokuvissa!

Käytiin candy-puodissa. Suklaata, suklaata..


Banff oli tosi kodikas paikka
Ja sit saavuttiin Calgaryyn!!


Tuollapa ne tais hypätä sillon talviolympialaisissa 1988

Käytiin kävelyllä :) Kun käveli riittävän pitkälle niin näki vähän tonne down towniin.


Suomi-kirjoja!!

"Wherever the Finn goes, he builds his sauna."

Tää tyyppi oli asunut samassa talossa kun Fredin isä, ja antanut muistoksi tän kirjan.




5 kommenttia:

  1. aivan ihania maisemia !! ja suklaata suklaata namm <3 hullun hyvä sattuma et joku on käyny suomessa ja vieläpä jyväskylässä :D pikkasen hieno toi hotelli muuten..

    VastaaPoista
  2. Taas aivan huippuja maisemia taas!! Ja oi nuo suklaat haha! Oi tuo preeria.. Jotenki karulla tapaa tosi kaunis.. Mutta outoa just ku vuorilla näkyy lunta ja sitte siinä tuuli puhaltanu kaiken pois. Oi että huippu paikka! <3

    VastaaPoista
  3. Nina: Joo maisemat oli kyllä mahtavat!! Mua vaan nauratti ihan hulluna kun ne raahs niitä Suomi-kirjoja mulle, ja se selitti reissustaan, ja miten se asui Kylmäkoskella tai jossain. :D

    Heidi: Preeria on kyllä tosi nättiä vaikkei välttämättä ajattelis. Calgary on kyllä kiva paikka! Tosi tuulinen vaan...

    VastaaPoista
  4. Hei, maailmanmatkaaja :o)!
    Onkohan se niin, että jos ei olisi vuoria, ei ymmärtäisi preerian kauneutta, ja päinvastoin... :o)?
    Tosi ihanista maisemista saat kyllä nauttia, onnentyttö!
    Eikä sitä tiedä, vaikka sitten, kun olet vanha mummo, joku kanadalainen vaihto-opiskelija tulis käymään sun luona, ja sitten pääsisit näyttämään sille sun Kanadan-muistoja.. :D !

    VastaaPoista
  5. Joo se voikin olla, en mä ehkä pitäisi tätä tasasta maisemaa kovin erikoisena jois ei ois tullu noita vuoria kateltua viime kuukaudet. Ja tuo ois kyllä aika hauska :D

    VastaaPoista