maanantai 19. syyskuuta 2011

Cross Country Running ja Karhujahtia

Oi nyt onkin menny pitkään! On ollut tekemistä niin on tää kirjottelu jäänyt, mutta ehkä se on ihan hyvä merkki. :) Hmm, sitten viime kerran on kerenny tapahtua vähän kaikenlaista. Liityin koulun Cross Country Running Teamiin, joten nyt aina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin koulun jälkeen meillä on reilun tunnin juoksuharkat. Kaikkein siisteintä siinä on se, että meidän valmentaja on Jody Barber, joka on osallistunu paraolympialaisiinkin, hiihdossa vissiinkin. Se nyt hallitsee kai pari muutakin lajia. Mutta joo, hirmu kiva :) ja kilpailullinen. Meillä on ensi lauantain kisat täällä Smithersissä, ja tänään käytiin vähän juoksemassa siellä missä se race on, niin Mrs. Barber innokkaasti ohjeisti meitä lauantaita varten: "Kun pistelette menemään tätä ylämäkeä niin älkää katsoko ylös sitä että kuinka paljon on jäljellä, vaan lisätkää vain vauhtia. Olette äärimmäisen väsyneitä ja todennäköisesti kehoon sattuu, joten lisätkääpä edelleen vauhtia ja muistakaa olla iloisia että saatte rääkätä itseänne! Yritän olla tuossa mäen puolivälissä huutamassa teille! Ja kun tulette tähän kohtaa mäkeä, niin ei tarvitse pysähtyä vetämään henkeä, muut juoksijat voivat tehdä niin, mutta te pistelkää menemään, kohta tulee alamäki!" Hahaha se on huippu :D


Mä en ollut ensimmäisissä treeneissä, koska ne oli sinä perjantaina kun en ollu koulussa, joten kun ekan kerran menin mukaan, niin otettiin bussikyyti tuonne kauemmas, ja lähdettiin juoksemaan metsäreittiä pitkin vuoren rinnettä. Ylämäkeä, ylämäkeä, ylämäkeä ja muutamia mutkia. En oo juossu kunnolla koko kesänä varmaan, ja olin puolivälissä jo ihan kuollu. Ja koska oltiin metässä, niin ei saanut jäädä yksin, ihan vaan varmuuden vuoksi, jos vaikka tulis karhuja, joten oli vaan pakko pysyä perässä. (Mark totes ilahtuneena kotona, että se nainen tosiaan tietää miten saada oppilaat juoksemaan!) Tosin toinen porukka, joka oli jäänyt jälkeen ois tullut sieltä perästä päin, mutta en mä niitä voinut jäädä oottamaan kun en tienny missä ne oli, enkä halunnu jäädä yksin. Mutta huh, se oli kyllä rankka treeni.

Joo, ei viime viikosta varmaan muuta. Viikonloppuna mentiin Fraser Lakelle, isovanhemmilla oli siellä mökki (ja hot tub :)). Kuultiin että siellä asustelee karhu rannan lähellä, joten ajettiin autolla sinne ja mentiin katsomaan karhua. Mä en ollut nähny karhua kertaakaan, ja Frida jo kolmesti! No, se oli vähän pelottavaa, kun noustiin autosta ja lähdettiin kävelemään rantaa kohden, ja tiesi vaan että siellä on karhu. Tosin meillä oli yhellä tyypillä ase ja yhellä semmosta karhusumutetta, että ihan kiva. Vissiin otso kuuli meidän tulon ja lähti karkuun, mutta nähtiin kun se kapusi mäkeä ylöspäin, mutta kunnon kuvaa en ehtinyt napata. Tällä kertaa! Mutta siellä se lyllersi, ja oli iso! Nääkin hämmästeli että harvinaisen kookas.

Tänään käytiin pyöräilemässä, ja just tuumasin et miten kaikki näkee karhuja mut minä en, kun mentiin kotia ja Terri kysyi että näittekö sen karhun, että siellä joella kuulemma on. Käytiin autolla kattomassa mutta eipä ollut. Sitten kuultiin yheltä naiselta joka asuu siellä päin että 13th avenuen päässä kuulemma aina öisin käy joku karhu nukkumassa, joten ajeltiin sit sitten vaikka aateltiin että on niin pimeetä ettei mitään näy. Mutta kun päästin perille, niin Mark totes että tuo puskahan liikkuu, ja sitten kun ajettiin lähemmäs, niin sieltä nalle tiirasi meitä. :) Oli hassu tunne kun avas auton ikkunan ja katteli sitä, kun se oli niin lähellä, ehkä joku viisi metriä. Ja siinä oli taloja sillä tiellä, hui en haluis asua siinä. Vaikka liikkuu niitä meilläkin päin, onneks on nuo koirat niin ne kyllä ilmottaa jos karhuja on näkösällä. Oli kyllä niin pimeää että ihan semmosta kunnon näköhavaintoa en vielä saanu. Enkä kuvaa! Sitten nallukka meni pois, me vissiin keskeytettiin sen unet. Oon käyny useempana iltana kävelemässä, mut alkaa tuntua että en ehkä halua enää. :D Ei meinaan mitään intoa törmätä tuommoiseen, niin söpöltä kuin se näyttääkin. Ja varsinkin kun yksi niistä reiteistä mitä usein kävelen, on juuri se missä se yksi karhu tänään oli nähty. Hui.

11 kommenttia:

  1. No, on sulla siellä ympäristö! Täytyy vain toivoa, että sinne pian sataa metrin verran lunta ja että kaikki karhut käy rauhassa nukkumaan talviunta... :o). - Oot muuten aika mimmi, kun tuommoisiin ylämäkijuoksuihinkin lähdet tuosta vain... Keep up the good work!

    VastaaPoista
  2. Joo on :D Mäkin vähän toivoin että karhut kävis kohta uinumaan! Ja kiitti! :)

    VastaaPoista
  3. Juoksu kuulostaa siistiltä. Oletko ottanut minun JYPin kaulahuivini sinne?

    VastaaPoista
  4. Oo.. Kuulostaa kyllä aika rääkiltä tuo teijän reeni! Mutta eikös se oo ihan hyvä vaan ;D Ja hui... Kivasti karhuja siellä ;s Mutta saatpahan sellasiinki tutustua, mutta toivottavasti vaan sopivan matkan päästä :) Voi että, kuulostaa kyllä muutenki aika mahtavalta! Mitenkäs onko arki jo alkanu?

    VastaaPoista
  5. Heta: juoksu on mukavaa, ohessa haaveilen myös painonpudotuksesta. Joskin annan itelleni luvan syödä suklaata ja jäätelöä entistä enemmän, joten se ei ehkä onnistu.. :D Nää on huomanneet että tykkään jäätelöstä...

    Heidi: sitä se oli! Onneks yleensä otetaan vähän rauhallisemmin. :) Eikä siinä kapuamisessa sinänsä mitään, mut kunhan sais mennä omaa tahtia, noilla oli meinaan aika reipas vauhti. Ja joo, mäkin toivon että näen paljon karhuja, mutta turvallisesti autosta! :D Arki on alkanu ja menny mukavasti, tänään tuli kaks viikkoa koulua täyteen, sinne alkaa sopeutua myös, ja saada kavereita yms. :) Eli hyvin on lähteny arki sujumaan. :)

    VastaaPoista
  6. kivoja harrastuksia :) karhun metsästykseen mäkin voisin tulla mukaan! t. Laura

    VastaaPoista
  7. Ihan suoranaisesti et kysymykseeni vastannut mutta ei se mitään, löysin sen

    VastaaPoista
  8. herranjumala kuka nyt ylämäkiä jaksaa juosta D: oot kyl iha hullu :p ja hyyi en uskaltas lähtee varmaa mihinkää jos niitä karhuja löytyy joka nurkan takaa ! :s

    VastaaPoista
  9. Laura: jep on kiva että on ees joku harrastus. Karhutkin on ok, mutta mielellään jostain autosta katseltuina. :D

    Heta: kappas unohdin! mutta joo, eipä tullu mieleen pakata sitä mukaan...

    Nina: ei kukaan. en mä ainakaan. :D Ja joo mullakin jääny vähän toi yksikseen ulkoilu kun aina joku ystävällisesti muistuttaa että varo karhuja.. onneks ne menee kohta talviunille :)

    VastaaPoista
  10. Ihan hyvä tuo juoksu harrastus sulle, voit sit tarpeen tullen pinkoa karhuja pakoon ;D No ei vaites, toivotaan mielummin niin päin, ettei sun tarttis niihin törmäillä. Oot sit varmaan vuoden päästä huippukuunossa :) Mukavaa viikkoa sulle sinne!
    -Elina-

    VastaaPoista
  11. Jep mäkin toivon ettei tari juosta karhujen kanssa :D Nää aina muistuttelee just että älä yritä juosta karkuun, oot kumminkin hitaampi. Tosin nyt tää ohjeistus on muuttunut: ei tarvi olla karhua nopeempi, riittää että juoksee kovempaa kun muut (paitsi jo oot yksin..) :D kivaa viikkoa sinnekkin !

    VastaaPoista