keskiviikko 7. syyskuuta 2011

School and stuff

Eilen koulun jälkeen autoin näitä, kun cross country skiing tiimillä oli bottledrive. Tarkoittaa, että kerättiin rahaa tota hiihtoa varten kiertämällä ovelta ovelle ja kysymällä josko ihmisillä ois pulloja tai tölkkejä yms. mitä voitais saada, niin saadaan sit rahaa kun viedään kierrätykseen. Mua vähän huvitti kun aattelin että ei siitä paljon tuu kumminkaan, mutta tää on kuulemma hyvin yleistä Kanadassa, ja ihmiset oli säästäneetkin pulloja kun arvelivat et joku tulee kohta kumminkin keräämään, ja saatoivat antaa jätesäkillisen kerralla tavaraa. Viime vuonna oli kierreltu neljä tuntia ja oli saatu 2500 dollaria! Ja tänä vuonna vissiin keräsivät vielä enemmän... Me siis ajettiin pienellä porukalla tiettyyn osaan Smithersiä missä meillä oli muutama katu mistä kerättiin, ja aina kun auton lava oli täysi, niin vietiin se semmoiseen paikkaan missä jotkut lajitteli niitä, jotta ne voitiin sit viedä eteenpäin kierrätykseen. Näin myös Fridaa, ruotsalaista vaihtaria, jonka kanssa olin jutellu jo silloin kun saavuttiin Smithersiin.

Tänään oli sitten ensimmäinen kokonainen kolupäivä. Oon edelleen sitä mieltä että mun aineet on kivoja ja pidän opettajista. :) Photography tunnilla käytiin vähän läpi asioita kameroista, ja kurssista, ja sit etittiin netistä kuvia joita huomenna käydään läpi. Family studiesissa saatiin paksut kirjat, jotka tosin vaikuttaa ihan mielenkiintoisilta, ja sit opettaja antoi monistenipun, että vastatkaa kysymyksiin samalla kun luette kappaletta yksi. Mulla töppäs sit heti ekaan kysymykseen kun en ymmärtäny sitäkään, mutta pari tyttöä samasta pöytäryhmästä auttoi. :)

Guitar tunnilla mentiin aika suoraan asiaan, ja alotettiin ihan alkeista. Tunnilla on siis niitä jotka jo oikeastaan osaa soittaa ihan hyvin, sit meitä jotka osataan ihan vähän, ja sit niitä jotka saa kitarasta ääntä, mut siihen se sit jääkin. Saatin kumminki pari yksinkertaista ja lyhyttä kappaletta soitettua! Ainakin suunnilleen.

English tunnilla luetaan Lord of The Flies, eli Kärpästen herra. En oo lukenu suomeks, mutta muistaakseni jotkut luki viime vuonna jollain kurssilla äikässä. Opettaja kulutti koko alkutunnin pohjustamalla mistä se kirja kertoo ja innostui siinä sit valottamaan vähän enemmäkin koko toisesta maailmansodasta, ja sitten omasta nuoruudestaan pari tarinaa. Mutta mielenkiintoista se oli. :) Ja tajusinkin lähes kaiken. Sitten luettiin vähän sitä kirjaa vielä lopputunti.

Tutustuin taas uusiin ihmisiin ja Mr. Duncan piti meille eräänlaisen tutustumisleikinkin että opittais toistemme nimet edes Photography tunnilla (koska se on siis myös meidän homeroom eli vähän niinku oma luokka). Ja Englishissäkin jotkut tuli vaan juttelemaan ja esittäytymään kun haettiin kirjoja. En kyllä edelleenkään muista kovin monen nimeä. Ja kun tuli lunchin aika, hain kaapistani evääni ja mietin vähän aikaa että jaajaa, mihinkähän menis syömään, mutta sitten Dano ilmestyi jostain kysymään että tuunko sen ja sen kavereiden kanssa syömään. :) Ja huomasin siinä sit samalla että osa muista vaihtareista istui keskenään eräässä pöydässä. Hyvin meillä menee. :D Mutta tää oli kumminkin vasta eka kunnollinen päivä! Ja kun menin pihalle yhden saksalaisen tytön kanssa niin pari tyttöä tuli juttelemaan meille. :)


Päivän lunch :)


Tänään oli uncle-Brentin synttärit, joten mentiin serkuille syömään, ja ruuan jälkeen pelattiin niiden lasten kanssa. Oli kyllä ihan älyttömän hauskaa! :) Ja niillä oli tosi hieno ja iso talo.

Tänne tuntuu päivä päivältä sopeutuvan paremmin, alan päästä jyvälle näiden kotityö-vuoro-systeemistä ja tiedän mitä astioita löytyy mistäkin jne. Ja oli vaan niin kiva eilen kun nähtiin Terrin vanhempia, niin näiden mummo vaan halas minua ja totes että mustahan tulee vielä osa perhettä. :)

2 kommenttia:

  1. kyllä suomalainen kouluruoka aina nuo eväät voittaa! (Laura)

    VastaaPoista
  2. Kyllä :) ! Mun eväät on onneksi vähän parantunu tuosta :D

    VastaaPoista